UE anunță noi sancțiuni împotriva Belarusului

Varșovia solicită NATO să ia măsuri concrete pentru a rezolva criza de la granița cu Belarus. Împreună cu Lituania și Letonia, Polonia ia în considerare posibilitatea de a utiliza articolul 4 din Carta Alianței. Acesta prevede consultări comune ale țărilor din bloc dacă acestea consideră că integritatea teritorială, independența politică sau securitatea uneia dintre ele este amenințată.

Agențiile de ajutor pentru migranți avertizează asupra unei crize umanitare în creștere, deoarece mii de solicitanți de azil, mulți dintre ei din Irak și Siria, trăiesc în tabere de corturi de-a lungul graniței la temperaturi reci.

Între timp, televiziunea din Belarus a arătat imagini cu personalul local al Crucii Roșii care distribuie alimente și apă, în principal femeilor și copiilor.

Alexander Lukașenko a fost acuzat că a împins mii de oameni din Orientul Mijlociu să călătorească la granițele UE, ca răzbunare pentru sancțiunile care au fost impuse autorităților de la Minsk după represiuni masive împotriva belarușilor care protestau împotriva alegerilor prezidențiale falsificate de anul trecut.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata