UE îndeamnă la limitarea călătoriilor în statele membre

Uniunea Europeană a lansat un apel la evitarea călătoriilor neesenţiale între ţările din bloc pentru a face faţă ameninţării noilor mutaţii ale coronavirusului, apreciind situaţia sanitară “foarte gravă”, la finalul unui summit prin videoconferinţă al celor 27.

Ulterior, Franţa a anunţat că va impune cu începere de duminică călătorilor din alte ţări europene să prezinte un test negativ realizat cu 72 de ore înainte de plecare. O obligaţie care nu se referă la călătoriile esenţiale, la muncitorii frontalieri.

În faţa mutaţiilor coronavirusului mai contagioase, mai multe ţări au înăsprit restricţiile în ultimele zile, ca Germania. Olanda a anunţat aseară o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii cu începere de la orele 21.00, iar Portugalia – închiderea şcolilor. UE a semnat în total şase contracte pentru vaccinuri anti-Covid.

Pe lângă Pfizer-BioNTech, vaccinul Moderna este, de asemenea, autorizat în UE şi avizul Agenţiei Europene pentru Medicamente în privinţa celui de la AstraZaneca, deja utilizat în Marea Britanie, urmează să intervină înainte de sfârşitul lunii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata