UE pregătește noi sancțiuni împotriva Belarusului

Bruxelles-ul și Moscova nu se obosesc să facă schimb de acuzații de agravare a crizei migrației. Primul susține că acesta este rezultatul unei „operațiuni hibride” efectuată de Minsk, la sugestia Kremlinului.

Ministrul rus de externe a numit declarația o minciună, îndemnând UE să evite standardele duble. Blocul ar trebui să ajute financiar Belarus, la fel cum a făcut cu Turcia cândva, pentru a face față fluxului de imigranți ilegali, a spus Serghei Lavrov.

Comisia Europeană insistă asupra necesității de a se concentra asupra situației umanitare grave din zonele de frontieră. Occidentul este sigur: prin decizia președintelui Belarusului, mii de imigranți din Iran, Irak și Siria au fost aduși la graniță în mod organizat, pentru a-i împinge apoi pe teritoriul Uniunii Europene.

Bruxelles are în vedere introducerea de noi sancțiuni, inclusiv împotriva companiilor aeriene suspectate că transportă imigranți ilegali.

Lukașenka însuși a spus că tranzitul refugiaților este realizat de o „structură mafiotă europeană”. Și a avertizat Polonia împotriva provocărilor la graniță, unde atât Varșovia, cât și Minsk au masat trupe.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata