Ulanov se judecă cu Parlamentul

Denis Ulanov acționează Parlamentul în judecată. Motivul este lipsirea sa de imunitate parlamentară, la solicitarea lui Alexandr Stoianoglo.

Data primei ședințe a fost deja stabilită, informează Ziarul de Gardă. Aceasta urmează să aibă loc pe 8 noiembrie 2021, la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.

Potrivit lui Ulanov, acesta vrea anularea hotărârii Legislativului prin care i-a fost ridicată imunitatea. „A fost încălcată procedura, pentru că din start a fost îngrădit dreptul de apărare. Avocaților le-a fost interzis participarea la ședința comisiei juridice. A fost o insistență a procurorului. La ședința de plen tot au fost încălcări inclusiv votarea privind ridicarea imunității de către membrii Parlamentului, membrii PDM care au participat la așa-numita frauda bancară”, a declarat pentru zdg.md Denis Ulanov.

Amintim că Denis Ulanov și colegul său de partid, Petru Jardan, au rămas fără imunitate în martie, 2021. Deputații au votat pentru ridicarea lor și încuviințarea urmăririi penale. Cei doi erau suspectați că ar fi săvârșit acțiuni de spălare de bani în proporții deosebit de mari în cadrul Fraudei Bancare, potrivit Procurorului General.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata