ULTIMA ORĂ/ Anatol Șalaru se retrage din politică. Care e motivul

Fostul ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, Anatol Șalaru, a anunțat că pleacă din postura de președinte interimar al Partidului Unității Naționale (PUN), dar și că se retrage definitiv din politică pentru că „vreau să lupt eficient cu propaganda rusă”. Anunțul în acest sens a fost făcut într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, Ucraina trebuie susținută total până la victoria sa, „cum mai cred că oamenii trebuie să știe adevărul, să primească informațiile reale, să li se ofere instrumentele reale pentru a putea face diferența între adevăr și minciună”.

„Dragi prieteni. După cum ați văzut, în ultimul an de zile m-am implicat în susținerea cauzei Ucrainei, în combaterea diversiunilor ruse și în informarea oamenilor despre pericolul reprezentat de Putin. Cred că Ucraina trebuie susținută total până la victoria sa, cum mai cred că oamenii trebuie să știe adevărul, să primească informațiile reale, să li se ofere instrumentele reale pentru a putea face diferența între adevăr și minciună. Federația Rusă s-a construit pe minciună, pe inventarea unor ”realități”, iar noi moldovenii știm bine acest lucru.

De aceea, pentru că vreau să mă concentrez și în perioada următoare pe aceste lucruri, am decis să părăsesc viața politică. Le mulțumesc tuturor celor cu care am lucrat și le sunt în continuare aproape cu sufletul. Plec din viața politică acum, pentru că vreau să lupt eficient cu propaganda rusă, vreau să împărtășesc din cunoașterea mea dobândită în timp. Știu cum putem combate otrava lui Putin care este inoculată atât în Moldova cât și în Uniunea Europeană și de aceea vreau să mă dedic total acestei activități. Asta nu înseamnă că nu voi susține aceleași idealuri pe care le-am susținut de 35 de ani încoace. Rămân fidel crezurilor mele! Rămân fidel idealurilor noastre pentru care am luptat. Împreună, uniți, vom învinge Federația Rusă, atât în războiul hibrid declanșat în Moldova cât și în războiul dur care fură viețile ucrainenilor”, a menționat Anatol Șalaru.

Anterior, pe portalul Agenției Servicii Publice (ASP) a apărut o modificare cu referire la conducerea PUN. Astfel, noul președinte al formațiunii este Ana Guțu.

La data de 7 februarie 2016, Anatol Șalaru a anunțat intenția de a înființa un partid nou. Pe 14 februarie 2016, deputata Ana Guțu a fondat Partidul Dreapta, care a fost înregistrat la 28 martie 2016 și care pe 11 iunie 2017 și-a schimbat denumirea în Partidul Unității Naționale. Ulterior, Anatol Șalaru a fost ales președinte executiv, iar Ana Guțu prim-vicepreședinte. La 7 decembrie 2019 președinte al PUN a fost ales Octavian Țîcu, care în decembrie 2021 a anunțat că părăsește partidul. Astfel, Anatolie Șalaru a preluat interimatul funcției de președinte.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata