ULTIMA ORĂ/ Decizia CSE a municipiului Chișinău: Se reia iluminatul stradal în capitală

Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a decis să reia iluminatul stradal în capitală, conform Programului de cuplare – decuplare a rețelelor de iluminat public.

Potrivit deciziei adoptate, la solicitarea autorităților publice centrale, Întreprinderea municipală „Lumteh” va cupla sau decupla rețelele de iluminat stradal:

-în cazuri ordinare, la solicitarea scrisă, depusă cu minim trei ore până la cuplare sau decuplare a rețelelor de iluminat public;
-în cazuri extraordinare (de forță majoră etc.) la solicitarea scrisă, depusă cu minim 30 de minute până la cuplare sau decuplare a rețelelor de iluminat public.

„Am analizat situația din oraș și suburbii când săptămâna nu am conectat lumina pentru a economisi. Toți au ajuns la concluzia că acest lucru prezintă foarte mare pericol pentru siguranța oamenilor, plus economia de 15 mii de lei pentru o zi de economisire nu este justificată, când în Chișinău sunt circa 1 milion de oameni. Orașul este viu și la orice oră deconectarea luminii pe străzi, în curți și parcuri prezintă pericol iminent.”, a menționat edilul capitalei, Ion Ceban.

 

Totodată, CSE a mai decis ca Întreprinderile ce activează pe teritoriul capitalei, să asigure respectarea planurilor de optimizare a consumului de energie electrică, cu condiția neafectării proceselor tehnologice vitale pentru cetățeni.
„Nu comentez aberațiile și sperietorile pe care le îndrugă la acest subiect guvernanții. Eu am grija oamenilor și părerea lor și sănătatea lor este importantă.”, a conchis Ion Ceban.
Sursa: Facebook/Ion Ceban
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata