ULTIMA ORĂ/ Dorin Chirtoacă a fost ACHITAT în dosarul „Parcărilor cu plată”

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost achitat în dosarul „Parcărilor cu plată”. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

„Instanța de judecată, judecătorul Alexandru Negru, mi-a dat dreptate – am fost achitat. Însă nu este vorba doar despre aceasta, ci despre faptul că instanța a constatat fabricarea dosarului și a incriminat procuratura: “s-au comis derogari de la principiul loialitatii administrarii probelor si cel al aflarii adevarului.” (cititi ce este cu rosu). Prin incheierea interlocutorie, instanta aduce la cunostinta Veronicai Dragalin, faptul ca procurorii din subordinea sa, fosti si actuali, se ocupa cu ilegalitati si comit ei insisi, infractiuni”, a scris Dorin Chirtoacă pe rețelele de socializare.  

Anterior, Procuratura Anticorupție a informat că pe cauza penală de învinuire a lui Dorin Chirtoacă, aflată pe rolul Judecătoriei Chișinău, Sediul Buiucani, a avut loc finalizarea dezbaterilor judiciare și ultimul cuvânt al inculpatului. Deliberarea și pronunțarea sentinței fiind stabilită pentru data de 22 decembrie 2022.

Prezenta cauză penală a fost expediată în instanța de judecată în luna iulie 2017, învinuirea fiind formulată în faptul că, Dorin Chirtoacă, exercitând funcția de Primar General al municipiului Chișinău, a săvârșit prin participație în calitate de autor infracțiunea de trafic de influență, fiind semnat contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria mun. Chișinău și nerezidenta EME Parkleitsystem GmbH, în lipsa aprobării proiectului de contract de către Consiliul Municipal Chișinău.
De asemenea, Dorin Chirtoacă era învinuit de comiterea, prin participație în calitate de autor infracțiunea de corupere pasivă. Acesta, în perioada lunilor iulie-decembrie 2016 și februarie 2017, ar fi avizat pozitiv șase certificate de urbanism pentru proiectare a parcărilor conform contractului de parteneriat public-privat nominalizat supra.
Anterior, pe caz, prin Decizia din 30.01.2018 a Colegiului Penal Lărgit, a fost menținută sentința de condamnare a inculpatului Gamrețki Igor, fiind indicat că ,,Potrivit lucrărilor dosarului, se atestă că, acțiunile inculpatului Gamrețki Igor au fost încadrate în baza art. 326 al.(3) lit.a) CPRM, în cele din urmă fiind justificat condamnat pentru săvîrșirea infracțiunii de trafic de influență, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporții deosebit de mari.”

Amintim că, procurorii ar fi cerut 10 ani de închisoare pentru fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, în dosarul parcărilor cu plată. Anunțul a fost făcut anterior de ex-Primarul general.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata