ULTIMA ORĂ/ Energia electrică, mai SCUMPĂ. ANRE a aprobat noile tarife la lumină

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a examinat și aprobat, în ședință extraordinară publică, prețurile reglementate și tarifele pentru energia electrică. Astfel, consumatorii casnici racordați la rețeaua „Premier Energy” vor plăti 4,77 lei/kWh (creștere de la 3.15 lei), iar cei din nordul țării vor achita tarif de 4,81 lei/kWh (creștere de la 3.21 lei).

Noile tarife și prețuri reglementate vor fi aplicate din data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit proiectului de decizie, au fost aprobate următoarele prețuri reglementate de furnizare a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” S.R.L., diferențiate în funcție de punctele de delimitare sau locurile de consum ale consumatorilor finali:

– 4,13 lei /kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele de transport;
– 4,28 lei /kWh – la punctele de ieșire din rețelele electrice de transport;
– 4,30 lei /kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune înaltă (35–110 kV);
– 4,43 lei /kWh – de tensiune medie (6–10 kV).

Pentru S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” au fost aprobate următoarele prețuri reglementate diferențiate și anume:

– 3,87 lei /kWh pentru energia electrică furnizată la punctele de intrare în rețelele electrice de transport;
– 4,01 lei /kWh – la punctele de ieșire din rețelele electrice de transport;
– 4,20 lei /kWh pentru consumatorii finali ale căror instalații sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune medie (6–10 kV).

Amintim că, ultima majorare a avut loc mai puțin de o lună în urmă. Astfel, pentru abonații Premier Energy tariful a crescut de la 2,64 lei/kwh la 3,15 lei. Pentru abonații din Nordul țării, trafiul s-a ridicat de la 2.86 la 3.21 lei per kW/h.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata