ULTIMA ORĂ/ Vladimir Putin anunță mobilizare parțială în Federația Rusă

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou cu armele nucleare. Totodată, el a spus că vor fi asigurate „condițiile pașnice de organizare a referendumurilor” în zonele ocupate.

Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, folosim toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul”, a spus Putin într-un discurs televizat adresat națiunii, în care a susținut că „Occidentul vrea să distrugă Rusia”.

De asemenea, acesta a anunțat că decretul de mobilizare parțială a fost deja semnat și el îi vizează pe cei în rezervă și pe cei cu pregătire militară, a mai spus liderul de la Kremlin, care a ținut să precizeze că acțiunea de mobilizare începe de astăzi.

Liderul de la Kremlin a afirmat, totodată, că susține referendumurile pe care separatiștii vor să le organizeze pentru a se alipi la Rusia.

„Nu putem abandona acești oameni”, a spus Putin.

Putin a afirmat că scopul său este „eliberarea” orașelor Donbas, Herson și Zaporijie de așa-numiții „neonaziști” susținând că majoritatea oamenilor din aceaste regiuni nu vor să se întoarcă la ceea ce el a numit „jugul” Ucrainei.

Reamintim că autoritățile separatiste din regiunile ocupate Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au anunțat referendumuri de aderare la Rusia, dinspre Moscova venind imediat reacții pozitive. Cele două așa-zise republici populare din Donbas și Herson au și anunțat perioada de desfășurare a votului – între 23 și 27 septembrie.

La rândul său, Ucraina a respins planurile Moscovei, iar SUA au condamnat referendumurile pe care le-au numit drept „falsuri”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata