Un adolescent de 15 ani a fost ucis luni seara, într-un atac rusesc cu rachete în portul Odesa

Un adolescent de 15 ani a fost ucis luni seara, într-un atac rusesc cu rachete în portul Odesa de la Marea Neagră, potrivit autorităților ucrainene. Anterior, Moscova a declarat că racheta a distrus un pod feroviar peste Nistru, ceea ce ar întrerupe livrarea de arme și alte provizii din România. Experții consideră că această lovitură demonstrează deschiderea de către Rusia a unei noi zone de ostilități în regiune

Estul Ucrainei continuă să fie ținta principală a Rusiei. Un videoclip cu o școală veche din Lugansk care arde după bombardare a fost publicat de autoritățile locale. SUA și-au repetat declarația despre planurile Rusiei de a anexa Donețk și Lugansk.

(Michael Carpenter, ambasadorul SUA la OSCE)

„Potrivit rapoartelor recente, credem că Rusia va încerca să anexeze așa-numita „Republică Populară Donețk” și „Republica Populară Lugansk”. Rapoartele spun că autoritățile intenționează să organizeze referendumuri pentru aderarea la Rusia undeva la mijlocul lunii mai”.

Locuitorii capitalei ucrainene sunt angajați în restaurarea regiunilor de nord ale regiunii, care au fost bombardate și ocupate de trupele ruse în urmă cu doar o lună. Echipele municipale de urgență și voluntari lucrează pentru restabilirea alimentării cu energie electrică, apă și gaz.

Misiunile diplomatice străine închise din cauza ostilităților încep să lucreze la Kiev. Astfel, Danemarca, prima dintre țările scandinave, și-a redeschis ambasada în capitala Ucrainei. Suedia urmează să urmeze exemplul în viitorul foarte apropiat.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata