Un băiat de 12 ani, salvat de la înec de salvamarii din parcul Valea Morilor

Un copil de doar 12 ani a fost salvat de la înec de salvamarii Stației de salvare pe apă nr.1 din parcul Valea Morilor, municipiul Chișinău. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 10 decembrie în jurul orei 16:30.

Potrivit informațiilor, băiatul a alunecat și a căzut în apa lacului în timp ce hrănea rațele aflate pe apa bazinului. Angajații Stației de Salvare au observat incidentul și au reacționat imediat. Salvamarii au intervenit de urgență și au reușit să scoată la mal copilul, care risca să se înece în apele bazinului acvatic. Datorită intervenției operative, minorul viu și nevătămat a fost scos la mal.

Totodată, la fața locului a intervenit un echipaj al serviciului de asistență medicală, care a acordat îngrijirile de rigoare, fără de a fi necesară spitalizarea acestuia.

La moment viața băiatul este în afara oricărui pericol. Cauza și circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă maturii să monitorizeze strict minorii și să nu le permită aflarea nesupravegheată în preajma lacurilor și râurilor întru evitarea cazurilor de înec.

Totodată, specialiștii informează, că în condiții de temperaturi joase pe apa bazinelor acvatice se formează podul de gheață. Aflarea în nemijlocită apropiere devine periculoasă în special pentru minorii nesupravegheați.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata