Un bărbat din Hâncești, condamnat la ani grei de închisoare. Vezi ce ilegalitate a săvârșit

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care a provocat decesul victimeistabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de 14 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus, ca pentru cumul de sentințe, inculpatului să îi fie stabilită definitiv pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani și 6 luni, cu executarea în penitenciar de tip închis (prin sentința anterioară, emisă de Judecătoria Strășeni, sediul Central din 02.10.2019, inculpatul a fost condamnat pentru huliganism).

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 07.05.2021, aproximativ ora 04:00, aflându-se în domiciliul unui consătean, într-un sat din raionul Hâncești, acționând cu intenție directă și având drept scop provocarea leziunilor corporale ultimului, i-a aplicat multiple lovituri cu diferite obiecte dintre care și cu o sticlă în regiunea capului, cauzându-i bărbatului, conform raportului de expertiză judiciară – leziuni corporale externe și interne, calificate în ansamblu drept vătămări corporale periculoase pentru viață. Peste o săptămână, victima a decedat la spital.

Medicii legiști au concluzionat că între leziunile menționate și decesul victimei există o legătură de cauzalitate directă.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata