Un grup de ONG-uri „cere stoparea discriminării cadrelor didactice nevaccinate”

Un grup de ONG-uri „cer stoparea discriminării cadrelor didactice nevaccinate”. Reprezentanții acestor asociații au subliniat, într-o conferință de presă, că „este inadmisibil” faptul că autoritățile statului obligă angajații din educație, care nu sunt vaccinați, să suporte cheltuielile pentru testarea anti-COVID la fiecare două săptămâni.

Ei cred că această decizie este una ilegală și contravine mai multor legi interne și acorduri internaționale la care țara noastră este parte. ONG-urile au cerut autorităților să-și schimbe decizia.

Și Sindicatele în Educație și Știință au criticat decizia autorităților din medicină de a obliga pedagogii să facă teste anti-COVID-19 din banii proprii la fiecare 14 zile. Într-o declarație publică, sindicatele subliniază că toți pedagogii achită polița de asigurare medicală și trebuie să beneficieze de teste gratuite. Mai mult, subliniază sindicaliștii, sunt persoane cărora le este contraindicată vaccinarea, iar obligativitatea de a face test este un abuz.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata