Un mexican a fost reținut pentru 72 de ore după ce a încercat să introducă în Moldova un șir de substanțe

Funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău, în cadrul controlului de specialitate au depistat ieri mai multe bunuri și substanțe interzise asupra unui pasager al rutei Amsterdam – Chișinău (escală prin București).

Astfel, în cadrul controlului vamal un pasager de genul masculin, cetățean al Mexicului, cu permis de ședere în Republica Moldova, în vârstă de 43 de ani, a selectat coridorul verde de control, ce presupune tacit că persoana nu are nimic de declarat.

Acționând în baza criteriilor analizei de risc, funcționarii vamali au supus controlului bagajele bărbatului și au depistat: masă vegetală uscată de culoare verde cu miros specific – 4.64 gr., masă vegetală uscată de culoare verde, mărunțită, cu miros specific – 0.32 gr., masă vegetală asemănătoare ciupercilor, împachetată în ambalaj vid – 24.94 gr., țigară fabricată artizanal – 0.94 gr., substanță solidă sub formă de brichet de culoare brună – 89.46 gr., cilindre de carton, asemănătoare cu muștiucuri – 100 buc., 2 seturi de hârtie pentru țigări și o râșniță.

Toate bunurile și substanțele au fost ridicate și transmise spre expertizare. Persoana a fost reținută pe un termen de 72 de ore de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare din cadrul Serviciului Vamal, iar cazul este investigat în continuare sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata