Un minor ucrainean, depistat la Lipcani: A fugit de acasă

Un copil de 13 ani a fost găsit, rătăcind, în orașul Lipcani, de locuitori. Băiatul avea mâinile în răni. Oamenii au sesizat echipa mobilă a Poliției e Frontieră, care a stabilit că minorul intrase ilegal în țara noastră și venea din Ucraina.

Potrivit poliției de Frontieră, băiatul, cetățean al Ucrainei, a povestit că a plecat de acasă acum două zile, din cauza unui conflict cu membrii familiei. Astăzi, 2 august 2023, acesta ar fi traversat ilegal frontiera de stat dintre Ucraina în Republica Moldova.

Totodată, polițiștii de frontieră au observat că minorul avea mai multe zgârieturi pe mâini, care păreau a fi provocate de un obiect ascuțit și au chemat medicii de la urgență. Până la venirea ambulanței, băiatul a fost condus la sediul SPF Lipcani, fiindu-i oferită asistența necesară.

Cercetările pe caz continuă, fiind luate contactele cu autoritatea de asistență socială, dar și cu omologii Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei.

Conform acordului stabilit între state privind readmisia, minorul urmează să fie transmis părții ucrainene, a menționat Poliția de Frontieră.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata