Un moldovean de 31 de ani, condamnat pentru răpirea unei minore din incinta unei școli

Un bărbat de 31 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru răpirea unei persoane minore, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.
În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la 25 februarie 2020, aproximativ ora 15:30, la ieșirea din incinta unei școli profesionale dintr-o suburbie a mun. Chișinău,  s-a apropiat de victima minoră, care s-a dovedit a fi fosta lui prietenă, și sub pretextul de a discuta, a determinat-o să-l urmeze forțat, astfel limitându-i dreptul de a-şi manifesta posibilitatea de a se deplasa conform voinței sale.
Ulterior, tot forțat, a obligat victima să intre într-o încăpere auxiliară care se află pe un teren din extravilanul, mun. Chişinău, unde ei s-au aflat până a doua zi, la ora 17:00, după care victima, folosindu-se de situația că bărbatul a adormit, a evadat din acea încăpere.
Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
Inculpatul a recunoscut integral vinovăția în fapta de care a fost acuzat, prin urmare, cauza în privința acestuia a fost examinată în procedură simplificată.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata