Un nou acord de încetare a focului în Donbass

Oficialii guvernamentali ucraineni și separatiștii pro-ruși au convenit asupra condițiilor de încetare a focului în estul Ucrainei. Liderii europeni ceruseră o astfel de înțelegere înainte de a fi de acord să organizeze un nou summit asupra Ucrainei. Guvernul ucrainean și separatiștii pro-ruși au ajuns la un acord pentru încetarea completă a focului în estul Ucrainei, a confirmat biroul președintelui ucrainean.

Începând de luni va fi pus în aplicare un  acord de încetare completă și atotcuprinzătoare” în regiune, potrivit Kievului.

Reprezentanții separatiștilor pro-ruși au anunțat mai devreme acordul, după numeroase încercări eșuate de a înceta focul complet în estul Ucrainei.

Conflictul dintre trupele ucrainene și rebelii susținuți de ruși, în Donețk și Luhansk, în apropierea frontierei rusești, a ucis peste 13.000 de oameni, din 2014, când Moscova a preluat peninsula Ucraina din Crimeea și a sprijinit rebeliunea din est.

Tensiunea majoră s-a încheiat după încetarea focului, în 2015, dar confruntările periodice continuă să omoare soldați, separatiști și civili ucraineni.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata