Un nou acord între UE și producătorii de vaccinuri. Câte doze suplimentare vor ajunge în Europa

În timp ce Europa este criticată pentru încetineala campaniei sale de vaccinare, Pfizer și BioNTech spun că au finalizat un acord pentru a oferi Uniunii Europene 200 de milioane de doze suplimentare din vaccinul lor împotriva Covid-19.

Potrivit unui comunicat al celor două companii americane și germane, aceste doze se vor adăuga la cele 300 de milioane de injecții pe care blocul le comandase inițial și ar trebui livrate pe tot parcursul anului.

Uniunea Europeană a aprobat și un acord pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze suplimentare de vaccin de la American Moderna. Acesta urmează unui prim contract pentru 160 de milioane de doze, a anunțat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Cu această nouă comandă, UE ar trebui să aibă anul acesta 310 milioane de doze de vaccin Moderna, care pe 8 ianuarie a fost a doua aprobată de autoritatea de reglementare europeană, după cea a duo-ului germano-american BioNTech / Pfizer. Un nou vaccin ar putea apărea și în seringile franceze: grupul american Johnson & Johnson a depus cerere de autorizare în Uniunea Europeană și în Statele Unite pentru produsul său, care necesită o singură injecție.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata