Un nou ajutor pentru Moldova în lupta contra COVID

Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății a oferit Moldovei un nou ajutor în lupta contra pandemiei de COVID-19. Este vorba despre 356 de concentratoare de oxigen, echipamentele care sporesc șansele la viață și de recuperare a bolnavilor de coronavirus.

Aparatele medicale au fost deja livrate în Moldova, iar acum urmează să fie repartizate în funcție de disponibilitatea echipamentului și necesitățile stringente ale fiecărei instituții spitalicești din țară.

„Din păcate, numărul pacienților cu forme grave ale infecției COVID-19 crește de la o zi la alta, iar aceste concentratoare de oxigen sunt șansa la viață a persoanelor bolnave. Odată distribuite, ne asigurăm că instituțiile spitalicești din țară aplică tratamentul corespunzător tuturor pacienților. Mulțumim UE și OMS pentru solidaritate și implicare”, a menționat Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății.

Menționăm că concentratoarele de oxigen, a căror valoare este de 253.000 de euro, sunt indispensabile în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata