Un nou împrumut pentru reabilitarea drumurilor regionale. Moldova va primi 98 de milioane de euro din partea BIRD

Republica Moldova va primi un împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale. Banii vor fi acordați de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea realizării Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”. Guvernul a aprobat astăzi ratificarea Acordurilor de împrumut în acest sens, transmite MOLDPRES.

Acordurile sunt o continuitate a suportului acordat de Banca Mondială prin intermediul Organizațiilor financiare pentru modernizarea infrastructurii rutiere și vamale.

Drumurile regionale selectate sunt Coridorul 5, R13 – Ivanovca-Izvoare-Varnița-Ocolina-M2 cu o lungime de 35 km; Coridorul 8.1 și Coridorul 8.2 – Cornești-Boghenii Noi – Napadeni-M5(G88) cu o lungime de 33 km; Coridorul 24 – R34-Ciobălaccia-Tărtaul-R56-Baimaclia-Enichioi-R37 cu o lungime de 43 km.

Banii vor fi utilizați, de asemenea, pentru modernizarea și construcția punctelor de frontieră Giurgiulești, Leușeni și Ungheni și a drumurilor de acces către acestea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata