Un nou pachet de asistență pentru Armata Națională, aprobat de Uniunea Europeană

Consiliul pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene a aprobat un nou pachet de asistență, în valoare de 40 de milioane de euro, pentru Armata Națională, destinat consolidării capacităților de apărare a țării noastre.

Potrivit ministerului Apărării de la Chișinău, ajutorul va fi direcționat spre dezvoltarea capacității naționale de supraveghere a spațiului aerian, dezvoltarea capacităților de transport și mobilitate, precum și a capabilităților logistice și de comunicații ale Armatei Naționale.

Anterior, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat într-o emisiune de la TVR Moldova că în curând, țara noastră va dispune de un sistem de apărare antiaeriană.

„Suntem într-un cadru destul de avansat unde analizăm diferite posibilități și în timpul următor vom semna contracte pentru achiziționare”, a spus ministrul Apărării.

La finele anului trecut, același Anatolie Nosatîi declara că un sistem care să asigure securitatea spațiului aerian al țării noastre costă miliarde de euro și construirea acestuia ar putea dura până la șapte ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata