Un partid contestă decizia CEC, cea prin care a decis deschiderea a 150 de secții de vot peste hotare, la Curtea de Apel

Alianța pentru Unirea Românilor a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea Comisiei Electorale Centrale de ieri cu privire la deschiderea a numai 150 secții de votare peste hotare, în loc de 190 de secții, cifră recomandată inițial de Ministerul de Externe și Integrării Europene.

Demersul a fost depus astăzi de AUR, iar în contestația lor, membrii formațiunii solicită magistraților CA anularea hotărârii comisiei și obligarea CEC de a deschide cel puțin 190 de secții de votare în străinătate.

„Am contestat la Curtea de Apel hotărârea ilegală, din 23 iunie, a CEC cu privire la deschiderea a numai 150 secții de votare peste hotare, deși instanțele de judecată au spus deja, că nu pot fi mai puțin de 190 de secții”, a scris pe Facebook, Dorin Chirtoacă.

 

CEC a decis ieri să mărească numărul secțiilor de vot deschise peste hotare. Astfel, în total vor fi 150 de secții, în loc de 146, unde cetățenii din diasporă își vor putea exercita dreptul constituțional.

Înainte de ședința CEC însă, autoritatea Electorală a purtat negocieri cu reprezentanții Ministerului de Externe, după care ambele părți au ajuns la numitorul comun de 150 de secții de vot pentru diasporă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata