Un partid politic își declară susținerea pentru Platforma DA în aceste alegeri parlamentare

Uniunea Centristă din Moldova anunță că va susține la alegerile parlamentare anticipate Platforma Demnitate și Adevăr. În cadrul unei conferințe de presă, liderul Uniunii Mihai Petrache a spus că este decizia Biroului politic al formațiunii.

Potrivit lui Mihai Petrache, unii actori politici și concurenți electorali își fac iluzii în privința rezultatelor alegerilor și nu țin cont de faptul că Republica Moldova este condamnată să fie guvernată de majorități de coaliție. Orice tendință de a obține o majoritate absolută în alegeri parlamentare este contraproductivă, pentru că niciun partid politic, fie de dreapta, de centru sau de stânga, nu are șanse să obțină o majoritate absolută în Parlament și să-și asume responsabiliatea de a guverna țara.

Mihai Petrache atenționează asupra faptului că alegerile parlamentare sunt diferite de cele prezidențiale. „La prezidențiale, în primul tur, de regulă, cetățenii votează cu inima, din emoții, din relații corporative, de rudenie, tot ce vreți, având posibiltatea să-și corecteze votul în turul doi, atunci când deja este impus de situație să ia o decizie rațională, calculată și să-și dea votul pentru cel mai bun candidat, în viziunea alegătorului. În alegerile parlamentare nu există această variantă, de a vota cu inima, apoi cu capul, există un singur tur, se voteză o singură dată. Din acest motiv, fac apel către cetățeni să-și asume responsabilitatea pentru a vota rațional”, a spus președintele Uniunii Centriste din Moldova.

Sursa: IPN

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata