Un șofer cu două permise de conducere falsificate, descoperit la trecerea frontierei

În cadrul controlului de documente ale unui cetățean din Albania, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au depistat că acesta folosea două permise de conducere falsificate. Ambele documente ar fi fost cumpărate.

În după-amiaza de 2 august 2023, pe sensul de intrare în R. Moldova s-a prezentat, în calitate de conducător auto, cetățeanul albanez de 41 de ani. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Belgia. Printre documentele prezentate a fost și permisul de conducere, care ar fi emis de către autoritățile de baștină. Din primele cercetări a fost stabilit că permisul conține indici de falsificare. Conform declarațiilor, persoana ar fi achitat 100 EUR unui funcționar din Albania, ca ultimul să urgenteze perfectarea permisului după un alt nume de familie.

Totodată, fiind extinse verificările și asupra mijlocului de transport, într-o mapă cu documente a fost depistat al doilea permis de conducere, pretins a fi eliberat pe numele său de către autoritățile italiene. Cu ajutorul tehnicii speciale, echipa comună a stabilit că și acest document este falsificat. În fapt, șoferul a comunicat că permisul a fost obținut în anul 2020, prin intermediari identificați pe rețelele de socializare. Ar fi achitat 140 EUR.

În continuare, cercetările sunt desfășurate de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale VEST, sub aspectul comiterii infracțiunii de fals în acte oficiale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata