Un tânăr din Hâncești riscă până la 20 de ani de închisoare, după ce a violat o fetiță de 13 ani

Polițiștii și procurorii au terminat  urmărirea penală în privința unui tânăr de 28 ani din Hâncești, învinuit de exploatarea sexuală a unei minore din Bălți, la vârsta de 13 ani.

Potrivit documentării efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, sub conducerea procurorilor PCCOCS, faptele au avut loc din  aprilie până în mai 2022. Bărbatul acționa de comun cu o tânără care avea vârsta de 17 ani, atunci când au recrutat minora, pe care au adăpostit-o  și au exploatat-o sexual comercial într-un apartament închiriat în Chișinău.

Ca rezultat al acțiunilor ilegale, învinuitul și-ar fi însușit sume mari de bani, așa cum adolescentei nu-i oferea bani decât pentru alimentație. După doi luni de exploatare sexuală, adolescenta a părăsit apartamentul, după care a denunțat cazul la Poliție. Acum, victima solicită de la învinuit suma de 27.000 lei pe care acesta și i-ar fi însușit în baza exploatării ei sexuale.

Pe parcursul urmăririi penale acesta s-a eschivat de la organul de urmărire penală, prin urmare a fost anunțat în căutare. Ulterior, bărbatul a fost reținut pe Aeroportul International Chișinău, la sosire din Germania, iar la solicitarea PCCOCS, acestuia i-a fost aplicat arestul preventiv. Acum, procurorii urmează să trimită dosarul penal în judecată, pentru examinarea lui în fond.

În ceea ce privește tânăra care acționa de comun cu bărbatul învinuit, oamenii legii au stabilit că aceasta este în Rusia și, deci, a fost anunțată în căutare. Potrivit Codului penal, ambii riscă de la 15 la 20 ani închisoare pentru trafic de copii, iar până la pronunțarea unei sentințe, aceștia beneficiază de prezumția nevinovăției.

Adolescenta acum este în grija bunicii, în Bălți, după ce anterior a beneficiat de consiliere psihologică.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata