Un traficant de droguri din Cahul, condamnat la șapte ani de închisoare

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea la șapte ani închisoare de către Judecătoria Cahul a traficantului de droguri, de la care autoritățile comunicau în aprilie 2021 faptul că doi foști militari ai Armatei Naționale au cumpărat marijuana, în Cahul.
Potrivit PCCOCS, acesta are vârsta de 42 de ani și este originar din raionul Cahul. În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au depistat la domiciliul acestuia droguri de tip marijuana – într-o noptieră și într-un cuptor de lut – în valoare estimativă pe piața neagră de peste 100.000 lei.

Anterior, a fost condamnat și complicele acestuia, fost militar, cu vârsta de 32 de ani, reținut și el în aprilie, în aceeași operațiune. Acesta a cooperat cu autoritatea de investigație și, potrivit legii, a beneficiat de reducerea pedepsei. În rezultat, acesta a fost condamnat pentru un termen de probațiune de 3 ani.

În cazul ambilor, la solicitarea procurorilor PCCOCS, fusese aplicat arestul preventiv. Ulterior, liderul grupului infracțional, a fost trimis pe banca acuzaților în stare de arest preventiv; iar complicele acestuia – în arest la domiciliu.

În ceea ce privește un alt fost militar, reținut și el în aprilie, cu vârsta de 30 de ani, acesta este cercetat pentru păstrarea drogurilor în proporții mari, în cadrul unui dosar separat, derivat din dosarul de bază, instrumentat de autoritățile de investigație din Cahul.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata