Un „Trump francez” și „prieten al Rusiei”: Politicianul care și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din Franța

Potrivit unor sondaje de opinie, Este Zemmour este înaintea Liderului „Mișcării Populare” a Franței, Marine Le Pen, în popularitate, dar rămâne în urma actualului șef al statului, Emmanuel Macron.

Potrivit analiștilor politici, jurnalistul și polemistul în vârstă de 63 de ani are toate șansele să intre în turul doi al alegerilor și chiar să concureze cu Macron pentru Palatul Elysee. La începutul lunii noiembrie, Zemmur a trecut cu încredere în al doilea tur, obținând aproximativ 18% din voturi, dar de atunci ratingul său a scăzut ușor – la 15-16%.

Zemmur este un critic acut al imigrației din țările musulmane și a declarat în repetate rânduri că afluxul masiv de migranți în țară trebuie oprit. În urmă cu doi ani, un tribunal l-a condamnat la o amendă de 3.000 de euro pentru incitare la ură religioasă. Zemmour a spus apoi că musulmanii francezi trăiesc conform propriului cod civil, iar acesta este Coranul, în zonele de reședință compactă își stabilesc propriile legi și, ca urmare, francezii nativi fug de acolo.

În multe privințe, poziția sa este apropiată de cea a liderului Asociației Naționale Marine Le Pen, dar Zemmour a criticat-o recent pentru o schimbare bruscă în centru și a susținut că nu are nicio șansă să-l învingă pe Macron în turul doi.

„Marine Le Pen este un adversar foarte convenabil pentru Macron”, a spus Zemmour. „I s-a garantat că va avansa în turul doi și i s-a garantat că va pierde în fața lui”. Potrivit jurnalistului, acesta a vrut să zădărnicească planurile lui Macron de a intra triumfător în Palatul Elysee.

În politica externă, Zemmur pledează pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, consideră că Franța nu ar trebui să se închidă de Moscova și citează sloganul generalului de Gaulle despre Europa „de la Atlantic la Urali”.

Presa locală îl numește pe Zemmur „Trump francez” pentru stilul său scandalos și capacitatea de a răspunde brusc adversarilor fără teama de subiecte tabu.

Weekendul trecut, internetul francez a fost aruncat în aer de o fotografie de la Marsilia, unde Zemmour îi răspunde în natură unei femei care i-a arătat degetul mijlociu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata