Unii pensionari din actualul Legislativ primesc pensii ce variază între 7 mii și 25 de mii de lei, lunar. Aceștia spun că au muncit toată viața și că își merită câștigurile

Unii pensionari din actualul Legislativ primesc pensii ce variază între 7 mii și 25 de mii de lei, lunar. Aceștia spun că au muncit toată viața și că își merită câștigurile obținute la pensionare.

Una din cele mai mari pensii din actualul Parlament o primește deputatul PAS, Oazu Nantoi. Astfel, lunar, pe lângă salariul și indemnizația de ales al poporului, acesta ridică  –  25 746 de lei drept pensie. Într-un an, ar fi aproximativ 308 952 de lei, sumă indicată în declarația de avere.

Pentru anul trecut, Nantoi a mai indicat, în declarația de venit, Salariu Parlament – 213 457 de lei, Indemnizație Parlament – 92 514 de lei, Pensie – 308 952 de lei, potrivit tv8.md.

Un salariu de peste 213 mii de lei și o indemnizație de peste 92 de mii de lei.

Fracțiunea Partidului Șor are un singur pensionar – Reghina Apostolova, în vârstă de 70 de ani.  Anul trecut, aceasta a încasat  o pensie de aproape 77 de mii de lei, în jur de 6400 de lei, lunar. Adică, cam cât primește un bătrân cu pensia minimă în trei luni. Apostolova consideră că nu are o pensie mare.

„Eu am pensie medie, dar sunt mulțumită. Prețurile pe toți îi afectează, noi nu avem cele mai mari salarii în țară. Sunt domenii în care salariile sunt mai mari de cinci sau șase ori decât ale deputaților. De aceea, trebuie să economisim.”

Pe lângă pensie, Apostolova a ridicat un salariu de parlamentar de peste 223 de mii de lei, 171 de mii de lei drept compensație, peste 74 de mii de lei – indemnizație parlamentară și aproximativ 8 mii de lei – indemnizație de la CNAS. Apostolova s-a mai bucurat de 100  de mii de lei, bani câștigați la ziua de naștere.

„Eu am devenit pensionară, când eram în funcția de pretor al sectorului Râșcani. Atunci, aveam o pensie medie și acum este la fel.”

În cealaltă tabără a opoziției, o pensie mare ajunge în buzunarul Zinaidei Greceanîi. Socialista primește 15 mii de lei lunar, adică de 7 ori mai mult decât un pensionar cu un venit minim. Tot de la Casa de Asigurări sociale parlamentara a mai ridicat și o alocație nominală de 6000 de lei. Pe contul Zinaidei Greceanîi a ajuns un salariu de 247 003 de lei. Aproximativ, 20 de mii de lei lunar. La fel ca și alți deputați, Zinaida Greceanîi s-a ales și cu compensații de 54 de mii de lei.

Colegul de bloc, fostul președinte Vladimir Voronin,  ridică, lunar,  o pensie cu aproximativ 550 de lei mai puțin decât Zinaida Greceanîi, adică 14 625 de lei.  Din declarația de avere aflăm că liderul comunist în cele 5 luni, din anul trecut, a primit un salariu de peste 46 de mii de lei. La aceasta s-a adăugat o indemnizație lunară neimpozabilă pentru transport de peste 21 de mii de lei,  aproape 8 mii de lei pentru cheltuieli de tratament, dar și 13 000 de lei compensație neimpozabilă pentru protocol și servicii legate de muncă. „Du-te…”

O pensie generoasă ridică și deputatul PAS, Boris Popa, în jur de 10 000 de lei, dar și Vasile Șoimaru, care primește o pensie de 8 589 de lei lunar.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata