UTM, prima universitate din Moldova

Universitatea Tehnică a Moldovei este lideră printre instituțiile de învățământ din țară, conform ultimului raport publicat marți de Ranking Web of Universitie, un Top care analizează peste 28.000 de universități din întreaga lume, inclusive pe cele de la noi.

Astfel, potrivit raportului, UTM este prima în Moldova, ocupă locul 154 în Europa Centrală și de Est, 838 în Europa şi poziția 2.960 la nivel mondial.

Totodată, în comparație cu datele prezentate în iulie 2019, UTM a urcat în clasamentul internațional peste 350 de poziții, având un indice de excelență în valoare de 3.304, cel mai înalt dintre toate universitățile din Moldova.

Trebuie de precizat că acesta reprezintă calitatea articolelor științifice publicate în reviste internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10% cele mai citate într-un anumit domeniu.

De asemenea, alți indicatori care au fost luați în calcul la instituirea clasamentului final sunt numărul total de linkuri externe primite de domeniul web al Universității de la terțe părți sau poziția în motoarele de căutare şi vizibilitatea globală pe Interne.

În prezent la Universitatea Tehnică din Moldova sunt înmatriculați 9.520 de studenți.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata