Uzina Metalurgică de la Râbnița nu-și stopează activitatea. CSE a prelungit autorizația de mediu

Uzina Metalurgică de la Râbnița a primit totuși autorizație de mediu. Chiar dacă Agenția de Mediu a refuzat să o ofere, Comisia pentru Situații Excepționale, în frunte cu premierul Natalia Gavrilița, le-a dat undă verde.

Refuzul agenției din august a fost argumentat prin depistarea unor nereguli în activitate, după ce au fost în vizită la Uzină inspectorii ecologici, Comisia pentru Situații Excepționale însă a neglijat constatările specialiștilor și le-a oferit autorizații, prin două derogări de la lege, scrie portalul Zona de Securitate.

Aceeași sursă scrie că Uzina ar fi știut că acesta va fi verdictul, pentru că după refuzul Agenției de Mediu, la podul de la Râbnița continuau să vină camioane cu deșeuri metale, dacă nu ar fi avut asigurări că o primeau aceste camioane ar fi făcut cale întoarsă, dar de pe 31 August, până azi au tot așteptat. Acum au undă verde, iar Uzina va funcționa cu devieri de la normele de mediu în continuare, devieri constatate și prezentate de către Inspectoratul Ecologic, dar se pare că nu are cine să îi asculte, comunică Zona de securitate.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata