Vacanța de toamnă a elevilor din învățământul primar, gimnazial şi liceal va fi prelungită

Vacanța de toamnă a elevilor din învățământul primar, gimnazial şi liceal va fi prelungită Pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19 și pentru asigurarea profilaxiei și securității în instituțiile de învățământ primar, gimnazial şi liceal, Ministerul Educației și Cercetării a decis prelungirea vacanței de toamnă a elevilor.

Conform Ordinului semnat de către ministrul Anatolie Topală, vacanța va dura 9 zile, în perioada 23 – 31 octombrie. Totodată, Ministerul Educației și Cercetării atenționează conducătorii instituțiilor de învățământ general publice şi private să stabilească, în perioada vacanței de toamnă, un regim flexibil sau special de muncă, cu atragerea la serviciu doar a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituțiilor.

 

Angajații, ai căror prezență nu este obligatorie în instituția de învățământ, își vor desfășura activitățile la distanță. În perioada vacanţei de toamnă, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal şi extraşcolar publice și private nu se vor desfăşura activităţi cu prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata