Vaccinarea anti-COVID-19 bate pasul pe loc

Vaccinarea anti-COVID-19 bate pasul pe loc. Autoritățile din Sănătate au anunțat că, în acest  moment, doar circa 27% din populația țării este imunizată. Autoritățile vorbesc despre „o stagnare” a procesului de vaccinare, în condițiile în care numărul de seruri administrate zilnic este de circa 4 mii, cu o reducere semnificativă în zilele de sâmbătă și duminică. Săptămânal se administrează circa 23 de mii de doze de vaccin.

Autoritățile moldovenești recomandă cetățenilor noștri să evite zonele în care au fost depistate cazuri de infecție cu noua tulpină COVID-19, numită Omicron. Deocamdată nu a fost anunțată o listă expresă de state, călătoria în care se recomandă de evitat pentru cetățenii moldoveni.

În prima zi de la startul administrării dozei booster anti-COVID-19 au fost puse 812 doze de vaccin. Imunizarea cu doza a treia de vaccin a început ieri, 29 noiembrie. Autoritățile din Sănătate susține că deocamdată nu examinează posibilitatea extinderii administrării dozei booster pentru orice doritor din Republica Moldova. Acum de aceste seruri pot beneficia doar anumite categorii de populație, aflate în zona de risc.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata