Vaccinuri gratuite pentru țările sărace, promit Biden și Johnson

Statele Unite vor achiziționa 500 de milioane de doze de vaccinuri pentru a ajuta țările care au nevoie. Acest lucru a fost declarat de președintele american Joe Biden, înainte de deschiderea summit-ului G7. Împreună, participanții la summit intenționează să ofere regiunilor sărace un miliard de doze. Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a cerut comunității internaționale să împartă vaccinurile.

Presa relatează că livrările de vaccinuri din SUA vor începe în august.

 (Joe Biden, președintele SUA)

„Statele Unite vor achiziționa o jumătate de miliard de doze de vaccin Pfizer pentru aproape 100 de țări care au nevoie extrem de mare de el pentru a combate pandemia. Acesta este un pas istoric, cea mai mare achiziție de donații realizată de un stat individual”.

Atât SUA, cât și Marea Britanie au fost criticate în ultimele luni pentru că au refuzat să își împartă vaccinurile. În urma liderului american, premierul britanic Boris Johnson a promis că va transfera 100 de milioane de doze celor care au nevoie.

Lupta împotriva consecințelor pandemiei a devenit unul dintre punctele importante ale negocierilor bilaterale dintre Biden și Johnson. Prima întâlnire față în față a liderilor G7 după pandemie a fost prima călătorie a lui Joe Biden în străinătate. După o controversată eră a lui Trump, SUA și Europa par să se grăbească să-și restabilească relația și să abordeze împreună problemele comune, de la dialogul cu China la încălzirea globală.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata