Vaccinuri insuficiente. Speranțele se leagă de un medicament descoperit în Spania

Deoarece numărul cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus în lume a crescut la 100 de milioane și vaccinurile promise de către Pfizer și AstraZeneca întârzie, temerile cu privire la perspectivele campaniei de vaccinare în UE au crescut brusc. Producătorul francez de medicamente Sanofi a ajutat oarecum să scadă panica.

Compania, care încă nu a finalizat dezvoltarea propriului vaccin, a promis să ambaleze peste 100 de milioane de doze de Pfizer-BioNTech la uzina sa din Germania până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, ritmul lent de vaccinare continuă să atragă critici.

După ce companiile farmaceutice au anunțat că vor reduce aprovizionarea cu vaccinuri către țările UE, Bruxelles le-a cerut mai multă transparență și a amenințat că va înăspri controalele la exportul de medicamente fabricate în Europa.

Între timp, în Spania, oamenii de știință au găsit un medicament care ar putea fi un remediu pentru COVID-19. Testele preliminare au arătat că medicamentul anti-cancer plitidepsină, mai cunoscut sub numele de Aplidine, ucide particulele de coronavirus de 30 de ori mai bine decât remdesivir, care este utilizat pentru tratarea bolii în unele țări.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata