Vadim Ceban: În februarie, tariful la gaz nu va fi redus

Moldovenii nu ar trebui să se aștepte la o reducere a tarifului la gaze naturale, cel puțin până la sfârșitul actualului sezon de încălzire. O spune șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, care, în cadrul unei emisiuni de la TV8, a accentuat că, în prezent, nu există o claritate în privința prețului pentru gazele naturale în luna februarie.

„Nu, aș spune că nu. Încă nu știm care va fi prețul în februarie, acesta se schimbă. Acum lucrăm pe piața globală. Energocom cumpără volume de bază de gaz doar pe baza TTF și absolut totul afectează această cotație”, a menționat Ceban.

Totodată, mai spune Ceban, o eventuală scădere a prețului pentru gazul natural consumat s-ar putea produce abia în lunile de vară. Totuși, chiar dacă moldovenilor le va fi greu, Moldovagaz nu-i va ierta pe cei care nu achită facturile.

„Există probabilitatea, teoretic, că în vară s-ar putea produce anumite ajustări. Sunt acei consumatori care coincid criteriilor legii, după care se oferă posibilitatea furnizorilor de gaz natural să-i deconecteze”, a adăugat Vadim Ceban.

Anterior, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, declara că tariful la gaz ar putea scădea în luna februarie și că consumatorii ar urma să plătească cu 10% mai puțin pentru un metru cub de gaze naturale.

Ultima ajustare a prețurilor reglementate la gazele naturale de către ANRE, a avut loc la finele lunii septembrie, anul trecut. În prezent, consumatorii achită un tarif de aproape 30 de lei pentru un metru cub de gaze naturale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata