Vara aceasta, cea mai caldă din istoria măsurărilor

Vara anului 2019 a fost cea mai călduroasă din istoria înregistrărilor meteorologice realizate în emisfera nordică, potrivit unor studii efectuate de cercetători americani.
La nivel planetar, perioada iunie-august, 2019, a fost a doua cea mai călduroasă de la începutul măsurătorilor, care au debutat în urmă cu 140 de ani, fiind depăşită doar de temperaturile toride din 2016, arată același studiu. Cele mai călduroase veri s-au înregistrat toate în ultimii cinci ani.
August a fost a doua cea mai călduroasă lună din istoria înregistrărilor la nivel global, perioadă în care banchiza Oceanului Arctic s-a micşorat cu 30% sub medie, cea mai mică grosime după recordul minim din 2012. Tot în luna august, temperatura oceanică globală a ajuns la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată în istoria meteorologiei moderne.
Raportul a fost dat publicităţii cu o săptămână înainte de summitul pentru climă organizat de ONU la New York, acolo unde, inevitabil, principalul subiect de pe agendă va viza schimbările climatice.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata