Veronica Mihailov-Moraru: „Societatea civilă are un rol important în procesul de reformare a justiției”

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la platforma societății civile „Uniunea Europeană-Republica Moldova”, în cadrul căreia a prezentat stadiul implementării angajamentelor asumate de țara noastră în procesul de aderare la comunitatea europeană, în contextul în care șase dintre cele nouă condiționalități îi revin Ministerului Justiției.

Veronica Mihailov-Moraru a relatat despre domeniile în care am reușit să înregistrăm progrese semnificative, dar și despre cele la care ministerul Justiției este în proces de lucru și se depun eforturi considerabile, pentru a duce lucrurile la bun sfârșit. Este vorba despre:

1. Reforma justiției;

2. Combaterea corupției și planul de deoligarhizare;

3. Protecția drepturilor omului.

Ministra Justiției a făcut un schimb de opinii cu reprezentanții societății civile, care au monitorizat evoluția implementării condiționalităților, au apreciat progresele înregistrate pe segmentul justiției și au venit cu recomandări. „Societatea civilă are un rol important în procesul de reforme și doar împreună vom reuși să avansăm în parcursul nostru european”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru, în cadrul sesiunii de discuții la care a participat.

Platforma societății civile „Uniunea Europeană-Republica Moldova” a fost creată în baza Acordului de Asociere și este formată din reprezentanți ai societății civile din UE și din țara noastră. Aceasta constituie un forum pentru întâlnire și schimb de opinii referitor la subiecte ce țin de implementarea Acordului de Asociere, dar și provocările de dezvoltare ale Republicii Moldova. Cea de-a douăsprezecea reuniune a platformei s-a desfășurat în cadrul proiectului „Societatea civilă pentru integrarea europeană”, finanțat de UE.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata