Veste bună pentru producătorii din Republica Moldova. Aceștia vor putea să exporte bunuri, fără a plăti tarife vamale, în patru țări

Veste bună pentru producătorii din Republica Moldova. Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat semnarea acordului de liber schimb cu Asociația Europeană de Liber Schimb (EFTA), care a avut loc astăzi. Acordul va permite producătorilor moldoveni să exporte bunuri, fără a plăti tarife vamale, în cele patru țări membre ale EFTA: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.  „Noi piețe de export pentru antreprenorii noștri înseamnă mai multă producție vândută, venituri mai mari și mai multe locuri de muncă acasă”, a menționat șefa statului.

Potrivit Președintei, după mai bine de doi ani de negocieri, semnarea acestui acord a fost posibilă datorită dialogului nostru permanent și deschiderii partenerilor europeni față de agenda noastră de dezvoltare.

„Acesta este încă un pas important în direcția integrării noastre economice în Europa și contribuie la menținerea stabilității și la sporirea bunăstării cetățenilor. Prin promovarea comerțului echitabil și a unui mediu transparent, ne asigurăm că Moldova devine o destinație atractivă pentru investitori și că producătorii noștri beneficiază de mai multe oportunități de export”, a spus Președinta Maia Sandu.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata