Vești îmbucurătoare! Tot mai mulți elevi revin pe băncile școlilor

Cifre tot mai îmbucurătoare. 633 de școli, din totalul de 1.240, activează cu prezența fizică a elevilor, ca urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, informează Ministerul Educației.

Astfel, doar 64 de instituții de învățământ general activează exclusiv online, 198 – cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente, 346 – cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente și 633 – cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

Totodată, alte 3 instituții din țară și 37 de clase au fost plasate în carantină.

De asemenea, mai precizează autoritățile, la data de 26 aprilie, în toate școlile din țară, numărul elevilor testați pozitiv la coronavirus era de 126, alți 1.239 fiind plasați în regim de autoizolare.

În învățământul de educație timpurie, 12 grădinițe și 46 de grupe se află în carantină, numărul copiilor infectați cu acest virus fiind de 16, iar al celor plasați în autoizolare – de 1.188.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata