Veștile care ne dau speranță. Ziua de duminică a fost prima din ultimele 13 luni, când la Chișinău nu s-a înregistrat nicio infectare cu SARS-CoV-2

Veștile care ne dau speranță la început de săptămână. Ziua de duminică a fost prima din ultimele 13 luni, când la Chișinău nu s-a înregistrat nicio infectare cu SARS-CoV-2, pe fondul descreșterii numărului de cazuri.

Informația a fost prezentată în ședința de astăzi a primăriei Capitalei.

(Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„Astăzi înregistrăm o incidență în descreștere a cazurilor de coronavirus. Bilanțul cazurilor de COVID pe Chișinău este de circa 106.000. Conform indicatorilor, municipiul Chișinău se află la limita între zona galbenă și zona verde. Incidența prin COVID-19 este de aproxiamtiv 20 de cazuri la 100 de mii în ultimele 14 zile.”

În continuare, evoluția pandemiei în municipiul Chișinău va depinde doar de rata de vaccinare, a mai spus Ion Ceban, făcând referire la specialiștii epidemiologi.

 (Ion Ceban, primarul general al Chișinăului)

„Specialiștii spun că comportamentul virsului va depinde de acoperirea vaccinării. Actualmente avem o mare oportunitate că avem o incidență foarte mică COVID și invitația noastră este în continuare să ne vaccinăm cât mai mult, să avem acea acoperire de vaccinare de minim 70% din populație, fapt care ne-ar putea asigura situația epidemiologică și revenierea în totalitate la normal.”

Potrivit autorităților publice locale, la ziua de astăzi, în municipiul Chișinău, doar două instituții medicale și-au păstrat profilul de internare COVID, Centrul COVID-19 de la Moldexpo și Maternitatea municipală nr. 2.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata