VIDEO/ 2.000.000 lei obținuți de deținuții penitenciarului din Soroca pentru „Machena,” prin obligarea participării în jocuri de noroc

Oamenii legii au desfășurat 15 percheziții în penitenciarul din Soroca și în alte raioane din nordul republicii, într-un dosar care vizează organizația criminală condusă de hoțul în lege „Machena.”

Astfel, în cadrul perchezițiilor la șase deținuți și cinci apropiați ai lor din libertate, au fost ridicate telefoane mobile, dispozitive de înregistrare a informației și mai multe înscrisuri de ciornă, care confirmă faptul tranzacțiilor sumelor bănești. Mai exact, banii erau colectați pentru susținerea organizației criminale, proveniți din participarea deținuților la jocurile de cărți, interzise în penitenciare. Astfel, lunar, în conturile organizației erau transferați sume de bază de circa 2.000 de lei, iar în unele cazuri, în funcție de capacitatea financiară a deținutului, erau transferați și până la 50.000 -60.000 de lei.

Aceștia erau șantajați de către autoritățile criminale să participe, iar în haznaua organizației criminale urmau să transfere a patra sau a treia parte din câștigul ilegal obținut. Iar în cazul în care unii refuzau să participe la jocurile de noroc, erau șantajați să contribuie la bugetul organizației cu un procentaj din veniturile rudelor care au afaceri în libertate.

Astfel, din decembrie 2022 și până acum, potrivit probelor cercetate preliminar, au fost acumulați ilegal circa 2.000.000 lei. În continuare, urmează ca șase deținuți din penitenciarul din Soroca și cinci apropiați ai lor din libertate să fie audiați la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata