VIDEO// Ajută-l pe Grigoraș să-și îndeplinească visul – să meargă la școală. A.O. Ștefan cel Mare și Sfânt a inițiat o campanie de strângere de fonduri

Asociația Obștească „Ștefan cel Mare și Sfânt” a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru Grigoraș, un băiețel din orașul Soroca care are nevoie de ajutorul nostru. Băiatul locuiește împreună cu bunicii săi, iar mama sa l-a lăsat în voia sorții când avea doar trei ani. Grigoraș are un vis – să meargă la școală, în condițiile în care, la ai săi 11 ani, nu a frecventat-o niciodată. În acest sens, cei de la A.O. Ștefan cel Mare și Sfânt au reacționat rapid, afirmând că sunt gata să-i asigure băiatului toate cele necesare pentru ca băiatul să poate merge la școală până în clasa a 9-a.
„El este Grigoraș, un băiat modest din Soroca, care locuiește împreună cu bunicii săi. Copilul se confruntă însă cu o situație pe care rar o mai întâlnești în zilele noastre. La ai săi 11 ani, copilul n-a fost niciodată la școală. Nu poate citi și nici nu știe să scrie, iar visul său cel mai mare este să devină elev și să învețe.
Mama este plecată de ani buni din Soroca, iar bunicii, care-l cresc de la trei ani, nu-i pot face actele necesare pentru ca Grigoraș să meargă la școală.

 

Acest reportaj relevă mai multe aspecte, dar unul parcă se evidențiază cel mai mult: cât de precar rămâne încă a fi acest sistem, în condițiile în care, dragilor, trăim în secolul 21. Oare cu ce-o fi greșit Grigoraș în viața asta? Cu nimic, cu absolut nimic, dar birocrația asta nesuferită și niște autorități care mai mereu strâng din umeri fac ca visul lui să fie departe de a fi împlinit.

 

Încă o problemă: abandonul. Copilul a fost lăsat în voia sorții de către părinți, iar bunicii sunt neputincioși. Copilul are nevoie de atenția și grija părinților, mai ales în primii ani de viață, de care, din păcate, eroul nostru a fost lezat. A.O. Ștefan cel Mare atrage atenția că acest fenomen persistă în țara noastră, încă de când am obținut independența. Fiecare a cam tras la turta sa, însă de binele general al societății a cam uitat.
Școala este un lucru inerent oricărui copil din lumea asta. În acest context. A.O. „Ștefan cel Mare și Sfânt” își ia angajamentul ferm să se implice în această istorie tristă. Vrem să-l ajutăm pe Grigoraș să-și îndeplinească visul și să-l asigurăm cu toate lucrurile necesare pentru ca acesta să poată merge cu încredere la școală până în clasa a 9-a, se arată în îndemnul A.O. Ștefan cel Mare și Sfânt.

 

Sursa Video: Observatorul.md

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata