VIDEO// Alianța pentru Unirea Românilor a depus actele la CEC. Candidatul-supriză de pe primul loc din listă

Alianța pentru Unirea Românilor a depus astăzi documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea în cursa electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Pe lista AUR se regăsesc 101 candidați la funcția de deputat. Din această listă fac parte liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, și liderul formațiunii AUR, Vlad Bilețchi.

Prima este însă o femeie, Victoria Vremeș, o moldoveancă ce a fost obligată să plece în pribegie din cauza sărăciei, potrivit formațiunii.

 (Vlad Bilețchi, președinte AUR)

„Am venit aici într-o componență deplină, respectând acest lucru. Dispoziția este una bună, optimistă, gata de luptă. Noi intrăm în această cursă, în această concurență electorală și, din această clipă, pornește bătălia noastră pentru dreptate, pentru bunăstare, pentru unioniști, pentru o guvernare fără compromisuri și pentru un trai mai bun”.

Din lista AUR vor face parte și mai mulți parlamentari români din București, născuți în Moldova.

În același timp, intenția de a participa la scrutin au anunțat-o Partidul Schimbării, dar și Mariana Durleșteanu, care afirmă că va merge la anticipate pe listele Partidului Legii și Dreptății.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata