VIDEO/ Ambasador: „Moldova trebuie să depună eforturi ca să fie mai cunoscută peste hotare”

Katarina Fried, ambasadorul Suediei la Chișinău, spune, într-un interviu realizat de jurnalista Sorina Obreja pentru Delegația UE în R. Moldova, că țara sa este gata să sprijine noua guvernare de la Chișinău în obiectivul său de a combate corupția.

Katarina Fried vorbește în interviu cu mută căldură despre Moldova și oamenii de aici, dar și despre Echipa Europa și eforturile acesteia de a ajuta țara noastră.

Ea și-a început mandatul de ambasador la Chișinău în toamna anului 2021 și afirmă că s-a adaptat la Chișinău foarte repede. „Nici nu sunt sigură dacă în Moldova este nevoie să te adaptezi. Este o țară atât de frumoasă”, afirmă Fried.

Katarina Fried spune că Moldova trebuie să depună eforturi ca să fie mai cunoscută peste hotare.

Ambasadorul a vorbit și despre programele pe care le sprijină Suedia în Moldova, multe dintre care sunt axate pe promovarea egalității de gen și combaterea violenței.

„Suedia nu așteaptă nimic în schimb, sperăm că fondurile alocate vor fi bine gestionare pentru a ne asigura că sunt în beneficiul oamenilor din Moldova în cel mai bun mod posibil”, mai afirmă Katarina Fried.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata