VIDEO//Angajații carierei de la Micăuți spun că sunt gata de proteste. Mesajul avocatului întreprinderii pentru Slusari și Carp

După ce ieri, trei deputați din cadrul Parlamentului de la Chișinău au făcut mare zarvă la cariera din satul Micuți, blocând chiar la un moment dat și accesul pe șantierul de exploatare a substanțelor minerale utile, astăzi, Administrația Societății pe Acțiuni a venit cu o replică la ultimele acuzații care i-au fost aduse.

Aceasta a precizat în cadrul unei ieșiri la presă, că scandalul în care continuă să fie implicată Cariera „Micăuți” nu este nimic altceva decât un joc murdar de interese ale unor politicieni, care au pus ochii pe această carieră.

(Andrei Iosip, avocatul Carierei Micăuți)

„În ultimul timp, S.A. „Cariera Micăuți” a fost un subiect extrem de discutat în spațiul media, activitatea acesteia fiind supusă numeroaselor acuzații și atacuri nefondate din partea Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile, în special, din partea deputaților Alexandru Slusari, Lilian Carp și Nicolae Ciubuc, care în opinia noastră urmăresc alte scopuri decît cele enunțate publicului precum și lobează interesele unor persoane interesate de preluarea ilegală a Carierei Micăuți”.

În condițiile date, mai menționează avocatul, principala problemă a deputaților sus-menționați și a persoanelor interesate sunt proprietarii Carierei și nicidecum legalitatea modului de activitate a acesteia.

Astfel, pentru a face cu adevărat lumină în acest caz, Admnistrația Societății pe Acțiuni a cerut ajutorul tuturor autorităților competente.

(Andrei Iosip, avocatul Carierei Micăuți)

În final, ne adresăm către misiunile diplomatice și toate autoritățile competente ale statului în mod special Procuratură Generală, să investigheze în mod obiectiv, imparțial și echidistant acțiunile deputaților nominalizați, mebri ai Comisiei de Anchetă, și să curme acțiunile abuzive ale acestora. În acest sens, în perioadă imediat următoare, vom înainta sesizările de rigoare”.

Totodată, întreg colectivul de muncitori își rezervă dreptul de a protesta în caz dacă atacurile asupra Carierei nu vor înceta, mai atenționează avocatul.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata