VIDEO/ Armata rusă a lansat atacuri cu rachete la Harkov. Populația civilă suferă și ea

Armata rusă a lansat lovituri la Harkov, unde autoritățile locale spun că mai multe clădiri au fost distruse . În estul Ucrainei, ofensiva trupelor ruse a continuat, iar militarii ucraineni spun că au respins atacurile în mai multe direcții. În același timp, ambele părți au suferit pierderi. Populația civilă suferă și ea – potrivit autorităților ucrainene, opt civili au fost uciși și 25 au fost răniți în urma bombardamentelor. Pe teritoriul Lugansk și Donețk, doi copii au fost victime ale bombardamentelor de artilerie ucraineană, iar alte opt persoane au fost rănite.

Reprezentantul Ministerului rus al Apărării a anunțat loviturile în regiunile Harkov și Donețk, unde „a distrus două lansatoare de fabricație americană cu rachete de înaltă precizie” și două depozite de muniție.

În același timp, armata ucraineană ține linia, folosind adesea vehicule blindate rămase din vremea sovietică. Mulți dintre combatanți nu sunt acum soldați profesioniști.

„La început a fost greu, dar acum te obișnuiești. De fapt sunt localnic, locuiesc chiar lângă alături. La început a fost greu să realizezi că ai un război acasă”.

„Principalul lucru este ca moralul să nu scadă și să nu ne subestimăm. Și totul va fi bine. Totul va fi Ucraina”.

Între timp, premierul irlandez Michol Martin s-a întâlnit la Kiev cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Liderul ucrainean a remarcat că artileria furnizată de țările occidentale „funcționează foarte puternic” și dă lovituri serioase depozitelor militare din teritoriile ocupate de armata rusă.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata