VIDEO/ Atac armat în SUA: un adolescent de 18 ani a ucis 19 copii

Cel puțin 19 copii și doi adulți au fost uciși în timpul unui atac armat la o școală primară din Uvalde, Texas, în Statele Unite. Atacatorul s-a dovedit a fi un locuitor de 18 ani. El a fost împușcat mortal de polițistul care a ajuns primul la locul crimei.

Înainte de atac, individul și-a ucis bunica cu o armă pe care a cumpărat-o de ziua lui, potrivit senatorului Roland Gutierrez. Motivele atacului sunt încă necunoscute.

(Greg Abbott, guvernator al Texasului)

„Atacatorul s-a dovedit a fi Salvador Romas, în vârstă de 18 ani, care locuiește în Uvalde. Se crede că și-a abandonat vehiculul și a intrat cu o armă la școala primară Robb din Uvalde, purtând cu el o pușcă”.

Președintele Joe Biden s-a adresat națiunii, cerând noi restricții asupra armelor.

Este a doua crimă în masă din Statele Unite, în zece zile. Pe 14 mai, un tânăr de 18 ani a ucis zece persoane într-un magazin alimentar din Buffalo, New York.

(Joe Biden, Președintele S.U.A)

„De ce suntem dispuși să suportăm un asemenea masacru? De ce continuăm să permitem asta să se întâmple? Unde, în numele lui Dumnezeu, este coloana noastră vertebrală pentru a avea curajul să înfruntăm asta? Este timpul să transformăm acea durere în acțiune pentru fiecare părinte, fiecare cetățean al acestei țări. Trebuie să trimitem un mesaj fiecărui ales din această țară: este timpul să acționăm”.

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că un bărbat căutat pentru crimă în metroul din New York a fost arestat, la doar câteva ore după ce numele și fotografia lui au fost postate pe rețelele sociale care chemau ajutor. S-a dovedit a fi Andrew Abdullah, în vârstă de 25 de ani. Potrivit anchetatorilor, suspectul l-a împușcat pe Daniel Enriquez, în vârstă de 48 de ani, într-un vagon de metrou și apoi a fugit.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata