VIDEO// Atacul de la Universitatea din Perm. Mărturiile celor care au reușit să scape: „De frică, ne-am ascuns într-un birou și n-am scos un sunet”

Autoritățile din Perm, în Rusia, au declarat 21 septembrie o zi de doliu pentru cei uciși la Universitatea Națională de Cercetare de Stat. Oamenii au adus flori, jucării moi în clădirea universității unde au avut loc împușcăturile și au aprins lumânări.

 

„Mergea deschis. Pe stradă era deja într-o vestă antiglonț și cu o pușcă. Acolo a ucis doi oameni”.

 

„Ne-am închis într-un birou și am stat liniștiți, fără a scoate vreun sunet”.

 

„Au fost auzite doar împușcăturile și asta a fost tot. Ai văzut victimele? Nu”

 

„O mulțime de oameni aleargă și apoi, după ei, mă uit, un tânăr merge cu arma și trage. Am crezut că acestea sunt exerciții, dar apoi o persoană a căzut pe iarbă și apoi ne-am dat seama că acestea nu erau exerciții, ci ceva serios”.

În urma atacului armat, potrivit Ministerului Sănătății din Rusia, 6 persoane au fost ucise, dintre cinci femei și un bărbat, 28 au fost rănite, dintre care nouă sunt în stare gravă.

Atacul de la Universitatea Națională de Cercetare din Perm au fost organizate de un student cu  pușcă de vânătoare, pe care a achiziționat-o în mai și o deținea legal. În timpul arestării, atacatorul a opus rezistență, a fost rănit și se află în stare gravă, iar dentitatea sa a fost stabilită. Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru uciderea a două sau mai multe persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata