VIDEO//Au furat un automobil, s-au plimbat cu el, apoi l-au abandonat. Trei adolescenți au fost reținuți

Un tânăr în vârstă de 18 ani și doi minori de 17 ani, locuitori a capitalei, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani pentru răpirea unui automobil.

La 5 august curent, polițiștii au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 42 de ani, comunicând că i-a fost răpit automobilul de marca „NISSAN MICRA HATCHBACK”, care era parcat în curtea blocului de locuit de pe str. Bogdan Voievod.  Suma prejudiciului a fost estimată de către proprietarul unității de transport la 32 de mii de lei.

Polițiștii imediat au dispus măsuri speciale de investigație pentru depistarea automobilului cât și a făptașilor care au comis răpirea automobilului.

În cadrul acțiunilor ofițerii de investigație, au stabilit că suspecții în comiterea infracțiunii, au făcut filmulețe video cum se plimbă cu automobilul răpit, iar ulterior i-au dau foc și îl abandonează. Toate imaginile video suspecții le-au postat pe o rețea socială. Urmare a măsurilor demarate de ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că au răpit automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș, după care le-a venit ideea de a face video, pentru a acumula like-uri. Tinerii nu sunt la prima abatere, anterior fiind cercetați penal pentru infracțiuni similare și jafuri.

Actualmente tânărul de 18 ani este plasat în arest pentru 30 de zile, iar minorii sunt cercetați penal în stare de libertate. Aceștia sunt cercetați penal pentru ,,Răpirea mijlocului de transport”, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata