VIDEO/ Au înființat două companii fictive și au prejudiciat victime cu aproape 500.000 de lei. Ce riscă suspecții

Oamenii legii au deconspirat activitatea infracțională a unui grup infracțional specializat în escrocherie și înșelăciune. Mai exact, urmare a investigațiilor demarate, polițiștii au stabilit că unul dintre suspecți, un bărbat de 25 de ani, care este deținut al Penitenciarului nr. 4 – Cricova, a creat două companii fictive prin intermediul complicilor aflați la libertate.

Potrivit datelor, bănuiții, sub pretextul comercializării semințelor de floarea-soarelui și inducând în eroare conducătorul unei companii, au dobândit mijloace financiare în sumă de 485 000 de lei, cauzând victimei un prejudiciu material considerabil.

În vederea acumulării probelor, polițiștii au efectuat percheziții în celula bănuitului, în rezultatul cărora a fost depistat și ridicat un telefon mobil și o cartelă SIM prin intermediul cărora suspectul coordona activitatea ilicită din penitenciar.

Deținutul este cercetat penal pentru comiterea infracțiunii de escrocherie în proporții deosebit de mari. Totodată, cei doi suspecți aflați la libertate, prin intermediul cărora au fost înființate companiile fictive, sunt cercetați în stare de libertate, iar polițiștii au dispus blocarea mijloacelor financiare dobândite ilegal din contul acestora.

Conform legii penale, suspecții riscă închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata